Elérkezett a Vadvirágos Újpest második állomása. Elkezdődtek a tervezési és előkészületi munkálatai azoknak a zöldterületeknek, ahol nemsokára őshonos növénytársulásokat is telepítünk. Sirkó Zoltán kertészmérnök,  a biodiverz zöldfelületek országosan elismert szakértője, akinek tudását számos munkája dicséri  már országszerte, kollégáival megkezdte a kiválasztott helyszínek felmérést és vizsgálatát.

A munkálatok első lépése a talajminta vizsgálat, aminek fényében kidolgozzák a talajelőkészítés módját, amely nagyon fontos és területenként eltérő lesz. Ezek után meghatározásra kerülnek azok a virágfajok, amik leginkább illeszkednek a kiválasztott helyszínek adottságaihoz. 

Fontos, hogy nem csak növényeket, hanem életközösségeket telepítünk, ezáltal megteremtve a biológiai sokszínűséget, egy dinamikus „rendszert”, mely otthont nyújthat például a méhecskéknek, pillangóknak, szitakötőknek is. A tervezési munkálatok alatt továbbá megkezdődnek a szaporítóképletek (mag, dugovány, sarj, magononcok) begyűjtései is.

A négy helyszínen a későbbiekben találkozhatunk többek között majd szamárkoróval, ligeti zsályával, vagy éppen fehér ürömmel is. További részletek hamarosan.