Magyar Turisztikai Ügynökség 28. alkalommal hirdette meg a Virágos Magyarország versenyt. A megmérettetésre több mint 320 pályázat érkezett, a zsűri összesen 49 díjat osztott ki, melyek közül Újpest nyerte a Főváros Díját, ezzel a legvirágosabb kerület címet.

A fővárosi fődíjat olyan zöldkezdeményezésekkel és fejlesztésekkel érdemelte ki Újpest, mint például a Vadvirágos Újpest.

„Nagy elismerése ez a zöld kezdeményezéseinknek. Köszönjük a projektekben részt vevő szakértő kollégáink munkáját és elkötelezettségét, de elsősorban köszönjük Újpest lakosságának támogatását.” – mondta el Trippon Norbert a zöld fejlesztéseket vezető alpolgármester.

A beérkezett pályázatokat 120 fős, kertész, tájépítész és turisztikai szakemberekből álló zsűri értékelte, akik szerint évről évre egyre színvonalasabb pályázatok érkeznek a versenyre, sorra szépülnek meg a közterületek, illetve számos településen és kerületben átgondolt, a fenntarthatóság szempontjait is szem előtt tartó zöldfelület-fejlesztések zajlanak.